Referenties

Campaert kiest voor een feilloos werkend IT-systeem

Meer dan 65 jaar ervaring in binnenhuisinrichting

Familiebedrijf Campaert mag met fierheid terugkijken op meer dan 65 jaar ervaring in de decoratiesector. Wat destijds begon als een eenmanszaak is intussen uitgegroeid tot een succesvolle kmo met 50 werknemers. Momenteel bieden ze meer dan 10.000 kwaliteitsproducten aan. Dit gaat van behang en vloerbekleding tot raamgarniering en bedden.

Continuïteit van de dienstverlening garanderen

Voor Campaert is het uiterst belangrijk om over een betrouwbare IT-infrastructuur te beschikken. De meer dan 10.000 producten moeten namelijk zo snel mogelijk bij de klant terechtkomen en dat kan niet zonder een feilloos werkend IT-systeem. Hun datacenter, dat zich in het hoofdkantoor van Waarloos bevindt, moet dan ook altijd up and running zijn om de dienstverlening 100 procent te kunnen garanderen. Aangezien een deel van de medewerkers ook thuis werkt, moeten ook zij probleemloos toegang hebben tot de opgeslagen informatie in het datacenter.

Schaalbare hardware maakt Campaert klaar voor de toekomst

Om de continuïteit van de dienstverlening te garanderen, werd gekozen voor krachtige servers en netwerkopslag van computerfabrikant Dell. Bovendien gebruiken ze bij Campaert voortaan ook de VMware virtualisatietechnologie. De hardware werd zo geschaald dat er de komende jaren snel geschakeld kan worden volgens de veranderende behoeftes van de onderneming. Om dataverlies te voorkomen, zorgen we via de software van Veeam in combinatie met een NAS voor een betrouwbare back-up die veilig buitenshuis wordt opgeslagen.

Permanente monitoring

Om mogelijke problemen te voorkomen zorgen we er bij Smartsys ook voor dat de IT-omgeving van Campaert onder constante monitoring staat. Zo vermijden we dat harde schijven onverwacht vollopen, de servers plots te warm krijgen of een back-up onverwacht faalt. Indien zoiets dreigt te gebeuren, krijgen we automatisch een melding van onze monitoring tool, zodat we tijdig kunnen ingrijpen voordat het probleem de bedrijfscontinuïteit in gevaar brengt. Geen overbodige luxe als u het ons vraagt.