Referenties

GSI Printing – “Problemen opgelost voor ze ontstaan”

Technische audit legt pijnpunten bloot

GSI Printing uit Kontich is één van de grootste drukkerijen op de Belgische markt. Meer dan vijftien drukpersen moeten zorgen voor snel en kwaliteitsvol digitaal drukwerk. Een feilloze ICT is daarbij onmisbaar. Smartsys deed er een technische audit en zo kwamen een aantal pijnpunten aan het licht. Samen gingen GSI Printing en Smartsys op zoek naar verbeteringen.

ICT-beheer volledig in handen van Smartsys

De samenwerking verliep zo goed dat productiemanager Marc Verdonck graag op lange termijn met Smartsys wou werken. Het beheer van de ICT werd volledig uitbesteed, waardoor Smartsys nu integraal verantwoordelijk is voor onder meer het onderhoud van de servers, pc’s en terminals.

Remote werken lost problemen sneller op

Als Smartsys moet ingrijpen, probeert men dat zo vaak mogelijk van op afstand te doen. Smartsys brengt GSI Printing daarbij altijd eerst op de hoogte vooraleer ze effectief aan de slag gaan. Zo zijn problemen veel sneller opgelost en dat is voor een productiebedrijf een noodzaak. “Wij zijn een succesvol bedrijf met een heel krappe planning. Wij kunnen ons niet veroorloven dat computers niet werken of niet goed werken. Daarom moet er altijd zo snel mogelijk ingegrepen worden.”

Smartdesk all-incontract vermijdt onvoorziene kosten

Een heel belangrijke factor om met Smartsys in zee te gaan, waren de heel duidelijke afspraken over de kostprijs. Door met een all-incontract te werken, weet GSI Printing perfect op voorhand hoeveel hun ICT-beheer zal kosten. Bovendien hebben ze intern niemand meer nodig voor hun ICT en kunnen ze zich volledig focussen op hun kerntaken. “We werken met een vast budget, waar zelden of nooit van wordt afgeweken,” aldus Marc Verdonck. “Bij Smartsys is er ook geen wachtrij; als we een probleem ervaren, springen de experten ons meteen te hulp. Er wordt ook veel proactiever gewerkt, waardoor we fouten in het systeem voorkomen. Smartsys kan een flexibiliteit bieden die bij grote bedrijven vaak ontbreekt”, aldus Marc Verdonck.”