Ongelimiteerd vergroten van uw fileserver: ontdek Azure File Sync

Documenten, klantgegevens, productinformatie: de meeste bedrijven beschikken al over een grote hoeveelheid data en de komende jaren zal dit alleen maar toenemen. Heel veel ondernemingen gebruiken een lokale fileserver om deze data te bewaren en te gebruiken.

Maar niet iedere fileserver kan deze groeiende berg data aan. De eenvoudigste oplossing is het optrekken van de capaciteit. Nieuwe schijven worden geïnstalleerd of er wordt een ‘grotere’ fileserver aangeschaft. Een tijd later herhaalt dit proces zich, want uw data stopt natuurlijk niet met groeien.

Typisch is dat uw totale hoeveelheid data blijft groeien, maar daarbij gaat het niet altijd om data waar u en uw medewerkers actief mee werken, de zogenaamde actieve data. Het gevolg is dat uw fileserver voor het grootste deel bestaat uit data die nooit of bijna nooit gebruikt wordt, maar die u wel nog moet bewaren.

Herkenbaar?

Azure File Sync

Azure File Sync koppelt uw lokale fileserver aan de Azure-omgeving van Microsoft. Uw server verandert hierbij in een cache-server.

Bestanden die actief worden gebruikt, worden ook lokaal bewaard op uw fileserver. Bestanden die u niet meer gebruikt, blijven veilig op de Azure-omgeving. Zo maakt u gebruik van de voordelen van een lokale fileserver én de schaalbaarheid van een cloudomgeving.

Back-up en restore

Een ander voordeel is dat u uw back-up vanuit uw Azure-omgeving kan organiseren op een schaalbare en betrouwbare manier.

Als uw lokale fileserver defect is, kan u snel weer aan de slag. Uw data is immers al beschikbaar in de cloud en u hoeft geen lang herstelproces te doorlopen.

Meerdere locaties

Als uw bedrijf meerdere locaties heeft, is Azure File Sync heel interessant. U kan per locatie synchroniseren naar een lokale cache-server. Afhankelijk van de noden hoeft deze niet overal even groot of krachtig te zijn.

Met Azure File Sync behoudt u de voordelen van een lokale fileserver en kan uw data ongelimiteerd groeien. Uw omgeving wordt heel schaalbaar en kan op elk moment aangepast worden. U betaalt enkel voor wat u gebruikt en pas vanaf het moment dat u het in gebruik neemt.

Heeft u vragen over dit onderwerp, neem dan zeker contact met ons op.