Blog

01 mrt 2024 Quishing: de nieuwste phishing-truc

Quishing is een nieuwe vorm van phishing die gebruik maakt van QR-codes. Hackers manipuleren QR-codes om mensen te misleiden. Ze proberen mensen naar frauduleuze websites te leiden of malware te doen downloaden. 

05 feb 2024 AI: Hoe Microsoft de toekomst van het samenwerken herdefinieert met Copilot in Microsoft 365

Microsoft staat aan de frontlinie van innovatie, en de recente introductie van Microsoft Copilot voor Microsoft 365 belooft een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we samenwerken en communiceren.

04 mei 2023 Gratis webinar: de cybersecurity-verbetertrajecten van VLAIO en Smartsys

Cybersecurity-verbetertrajecten via Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO) helpen Vlaamse kmo’s en maatwerkbedrijven bij het duurzaam verbeteren van hun cyberveiligheid. Ontdek er alles over in ons gratis webinar op 23 mei.

20 apr 2023 Einde ondersteuning Windows Server 2012

Op 10 oktober zal Microsoft officieel stoppen met het ondersteunen van Windows Server 2012. Ontdek wat dit betekent voor u en wat u er aan kan doen.

06 apr 2023 Het a, b, c van Teams Rooms, de hybride vergaderzaal voor Microsoft Teams

Van thuis, op kantoor achter de bureau, onderweg of in een echte vergaderzaal, met al deze vormen wordt een meeting organiseren al snel een huzarenstukje. Gelukkig kan u rekenen op Teams Rooms om te zorgen dat iedereen van overal efficiënt kan deelnemen aan de vergadering.

23 mrt 2023 In zeven stappen naar een cyberveilige kmo

In deze blog bespreken we enkele belangrijke stappen die kleinere bedrijven kunnen nemen om hun cybersecurity te verbeteren en zichzelf te beschermen.

02 mrt 2023 Kan je een korte blog maken over ChatGPT?

AI-tools zijn een hot en trendy onderwerp. De laatste nieuwe in het rijtje is ChatGPT. Deze chatbot van OpenAI maakte de afgelopen weken heel wat furore in het nieuws. Daarom wilden we al wat meer te weten komen over deze tool en toen overviel het ons: “waarom vragen we het niet aan ChatGPT zelf?”

09 feb 2023 Microsoft Intune: Hoe je je moderne werkplek kan beheren vanuit de cloud

Veel bedrijven vergeten de ingebouwde veiligheidscomponent van Microsoft 365 volledig te benutten. Jouw moderne werkplek is echter pas 'af' als je gevoelige bedrijfsdata afgeschermd kan worden. Ontdek Microsoft Intune voor zowel een productieve als een veilige werkplek.

19 jan 2023 Waarom een Security Operations Center (SOC) inschakelen tegen cyberaanvallen?

4 miljoen euro was in 2022 wereldwijd de gemiddelde kost van een datalek volgens IBM. Deze kosten zullen verder stijgen in 2023. Bij Belgische bedrijven ligt deze kost ongetwijfeld een stuk lager, maar daarom hebben deze niet minder impact op de werking van een bedrijf.

02 nov 2022 Wat is phishing? Hoe herken ik valse e-mails?

Wat is een phishing mail eigenlijk? Waarom krijgt u deze mails, hoe herkent u ze en hoe voorkomt u dat u in de val loopt?

25 okt 2022 Hoe bescherm ik mij tegen ransomware?

Wat doet ransomware? Hoe beschermt u zich ertegen en wat moet u doen als u er toch mee te maken krijgt? Klik even verder en we vertellen het u graag.

18 okt 2022 Geef hackers geen kans dankzij MFA voor Microsoft 365 of Office 365

Met ‘Multi Factor Authentication’ gebruik je buiten een gebruikersnaam en paswoord, nog een extra manier om te bewijzen dat jij het bent die wenst in te loggen. Zo geef je hackers geen kans.

13 okt 2022 Negen tips om uzelf en uw organisatie online te beschermen

Om uzelf te beschermen tegen cybercrime is het niet voldoende om te beschikken over de meest recente beveiligingsoplossingen. Het toepassen van de laatste IT-security best practices ­– inclusief regelmatige training van uw medewerkers – is minstens even essentieel om uw onderneming te beschermen. Daarom delen we alvast negen van onze beste tips om veilig rond te surfen en te werken.

05 okt 2022 Herkent u de vijf grootste bedreigingen voor uw IT-systemen?

Er zijn heel wat uiteenlopende factoren die de continuïteit van uw bedrijf kunnen ondermijnen. Maar wat zijn nu de vijf grootste bedreigingen als het op IT aankomt?

23 aug 2022 Welke laptop past het best bij jou?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop? Dan heb je ongetwijfeld al gemerkt dat er een erg ruim aanbod is en je uit allerlei maten en vormen kunt kiezen. Deze blog dient als leidraad om jouw keuze een pak makkelijker te maken.

04 feb 2022 Microsoft lanceert de New Commerce Experience

Microsoft lanceert nieuwe formules voor het afnemen van Office-licenties. Het New Commerce-model is uitgewerkt om de aankoopprocedure van hun cloud-producten en -services te stroomlijnen en ook eenvoudiger te maken.

15 jul 2021 Wat is Azure Virtual Desktop?

Eenvoudiger IT-beheer, van overal aan uw vertrouwde computer-setup kunnen, … Virtuele desktops hebben heel wat pluspunten. In deze blogpost kijken we hoe Azure Virtual Desktop werkt en ontdekt u de mogelijkheden én voordelen voor uw onderneming.

16 jun 2021 Waarom kiezen voor Microsoft Azure?

Dat naar de cloud migreren een goed idee is moeten we nog weinig mensen van overtuigen. Maar welke cloud ze moeten kiezen? Voor de meesten zal Azure de juiste keuze zijn. En daar zijn een aantal goeie redenen voor.