Ontdek wat de hybride cloud voor kmo’s kan betekenen

Ontdek wat de hybride cloud voor kmo’s kan betekenen

Laten we het eens over auto’s hebben. De elektrische wagen wordt steeds populairder, maar de beperkte accuduur schrikt velen af. Geen wonder dat zelfs Vlaams minister van Energie Bart Tommelein recent nog overschakelde van een elektrische naar een hybride wagen. Dit type wagens gebruikt naast de elektromotor ook nog een traditionele verbrandingsmotor. Dat zorgt voor minder uitstoot en toch kunt u lange afstanden afleggen – het beste van twee werelden dus. Dat laatste geldt ook voor de hybride cloud. Hier combineert u de voordelen van een on-premise infrastructuur met de voordelen van een cloudomgeving. We leggen u de voordelen uit van cloud en in het bijzonder de hybride variant.

Waarom kiezen voor cloud?

De cloud biedt enorm veel voordelen. Zo betaalt u een vaste prijs per maand per gebruiker, u hoeft geen dure investeringen meer te doen in ICT-infrastructuur en u komt niet voor onverwachte kosten te staan. De cloud is ook extreem schaalbaar. Hebt u in een drukke periode meer ruimte of rekenkracht nodig, dan is dat in enkele minuten geregeld. U hoeft zich ook geen zorgen meer te maken omtrent back-ups, het is namelijk uw cloudpartner die de veiligheid van uw data garandeert door zelf back-ups te maken. Tenslotte bent u ook niet langer gebonden aan uw bureau. Ongeacht waar u zich bevindt – op voorwaarde dat er een internetconnectie is – hebt u toegang tot uw gegevens. Genoeg redenen om voor de cloud te kiezen, niet?

Alle applicaties naar de cloud of niet?

Sommige applicaties zijn voor de cloud gemaakt. Denk hierbij aan de toepassingen van Microsoft Office 365. Via dit platform beschikt u in geen tijd over een professionele mailserver, SharePoint, OneDrive for Business of Skype for Business. Ideaal indien u geen tijd wilt verspillen aan updates of hoge opstartkosten.

Voor andere applicaties is het echter niet altijd zo eenvoudig om ze te migreren naar de cloud. Denk hierbij aan bepaalde ERP-applicaties of grafische software. Om deze toepassingen in de cloud te laten draaien, moet u vaak een hoge opstartkost voorzien. Bovendien werken ze niet altijd even goed als on-premise. Toch merken we dat de meeste applicaties steeds cloudvriendelijker worden, wat ons hoopvol stemt voor de toekomst.

Schakelt u over naar de cloud, dan is het dus een kwestie van goed te analyseren welke applicaties u best in de cloud plaatst en welke niet. Uw IT-partner kan u daar zeker bij helpen. De hybride cloud laat u toe sneller, efficiënter en eenvoudiger te werken dan voorheen.

Wereldwijd zijn IT-experts en ondernemers het erover eens dat de hybride cloud de sleutel is richting een succesvolle digitale toekomst. De hybride cloud combineert de voordelen van on-premise met de voordelen van cloud. Zo biedt u uw gebruikers maximale prestaties en flexibiliteit om sneller, efficiënter en eenvoudiger te werken.

Bent u klaar voor de cloud?