Apple-apparaten integreren in een Windows-bedrijfsnetwerk?
Dat kan!

Apple-apparaten integreren in een Windows-bedrijfsnetwerk?
Dat kan!

Apple-apparaten zoals iPhones, iPads en MacBooks zijn populair. Wie gewoon is om op Mac te werken, vindt het fijn om dat ook op de werkvloer te doen. Werknemers hechten wel wat belang aan de werkinstrumenten die ze ter beschikking krijgen. Daarbij worstelen veel IT-afdelingen en kmo’s ermee om Apple-apparaten te integreren in een Windows-bedrijfsnetwerk. Dat is nochtans perfect mogelijk. We geven u enkele tips mee.

Waarom Apple en Windows met elkaar integreren?

De belangrijkste reden om dit te doen, is efficiëntie. Medewerkers zijn veel efficiënter als ze kunnen werken met de apparaten waar ze zelf het best mee overweg kunnen. Pakweg een designer verplichten om met een Microsoft-pc te werken terwijl hij gewoon is om zijn ontwerpen met een iMac te maken, is dan ook echt geen goed idee. Omgekeerd geldt hetzelfde.

Waar moet u op letten?

Eén drempel is nog steeds aanwezig: OS X. Het besturingssysteem van Apple zit qua architectuur anders in elkaar dan Windows. Vooral IT-afdelingen moeten vaak wennen aan de verschillen tussen OS X en Windows. We zetten drie zaken op een rij waar uw IT-medewerkers zeker op moeten letten.

1. Gebruikersbeheer

Het gebruikersbeheer (Active Directory bij Microsoft) is belangrijk voor elke kmo. Het toevoegen van pc’s in de netwerkomgeving zorgt voor allerlei extra mogelijkheden, waaronder gebruikersauthentificatie, toegangsbeheer, audit logs, onderhoud, etc. Het goede nieuws is dat Macs makkelijk kunnen worden toegevoegd aan de Active Directory. Let wel op, sommige standaard pc-functies zijn niet standaard aanwezig als je met een Mac inlogt, maar de meeste kunnen wel worden geautomatiseerd.

2. Bestandssysteem

Het bestandssysteem van Microsoft en Apple is verschillend. Daardoor kunt u problemen ondervinden bij het wegschrijven van bestanden naar een fileserver. Hiervoor bestaat wel software, zoals Acronis Connect, die het mogelijk maakt om met Macs te connecteren naar een Windows fileserver. Zonder dergelijke tools zullen gebruikers klagen over de prestaties, trage zoekopdrachten, problemen met de integriteit van de bestanden en andere storende zaken.

3. Cloud

De meeste cloudtoepassingen integreren heel vlot met zowel Mac als Windows. Kiezen voor de cloud is dan ook een aanrader als u een mix van Apple- en Windows-apparaten wenst te gebruiken in uw bedrijfsnetwerk. Om nog te zwijgen van de andere voordelen die de cloud u biedt. Daarover kunt u meer lezen in deze blog (https://www.smartsys.be/cloud/overschakelen-naar-de-cloud-of-niet/).

Hoe begin ik er nu aan?

Wanneer u Apple-apparaten wilt integreren in uw bedrijfsnetwerk, informeert u zich best bij een Apple Business Consultant. De ervaring die een men daar heeft opgebouwd, zal ervoor zorgen dat de integratie vlot en snel verloopt. Ook Smartsys is een gecertificeerd Apple Business Consultant.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan zeker contact met ons op. We bekijken samen met u de mogelijkheden en stellen een doelgericht stappenplan op om uw Apple-apparaten te integreren in uw bedrijfsnetwerk.