Referenties

Medius Verzekeringen

Verzekeringen voor u

Mediùs verzekeringen, met hoofdkantoor in Antwerpen, is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar met een veertigtal medewerkers. Ze focussen vooral op risicoverzekeringen, employee benefits en pensioenverzekeringen. Met hun brede waaier aan verzekeringsproducten zoeken ze naar een optimale balans tussen kosten en risico’s.

Verouderde IT-infrastructuur aanpakken

Om hun klanten op hun wenken te kunnen bedienen, had Mediùs verzekeringen nood aan een goed werkende ICT-infrastructuur. Ze kwamen bij Smartsys terecht en vroegen om de bestaande ICT-infrastructuur te vernieuwen, die bleek na vele jaren echter flink verouderd te zijn. Na een aantal intense gesprekken, werd er gekozen voor een compleet nieuwe serverinfrastructuur op basis van de VMware virtualisatietechnologie. Dit maakt hun ICT-infrastructuur minder complex, het zorgt voor snellere prestaties, de kosten liggen een pak lager en de kans dat uw bedrijfscontinuïteit in het gedrang komt door een probleem binnen uw ICT-infrastructuur is flink teruggedrongen. Het datacenter bevindt zich in het hoofdkantoor in Antwerpen, maar ook thuiswerkers en de medewerkers van het kantoor in Geel hebben toegang tot het datacenter.

Geen zorgen meer

Om zich niet constant zorgen te moeten maken over de goede werking van hun ICT-infrastructuur koos Mediùs voor een Smartdesk all-incontract. Zo beheert Smartsys voor een vast bedrag per maand de volledige ICT-omgeving van Mediùs. Dit houdt in dat we het goed functioneren van hun ICT-infrastructuur constant gaan monitoren. We zetten daarbij sterk in op een proactieve monitoring. Zo vermijden we bij Mediùs bijvoorbeeld dat harde schijven vollopen zonder dat ze het beseffen, de servers te warm krijgen of back-ups onverwacht falen. Op het moment dat deze zaken zich dreigen voor te doen, krijgen we bij Smartsys automatisch een melding. Zo zijn we ruimschoots op tijd om het probleem al te verhelpen, nog voor het zich effectief stelt. Geen kopzorgen meer dus bij Mediùs, enkel gemotiveerde mensen die zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten.