Geef hackers geen kans dankzij MFA voor Microsoft 365 of Office 365

Wat is MFA?

MFA staat voor ‘Multi Factor Authentication’. Dit wil zeggen dat je buiten een gebruikersnaam en paswoord, nog een extra manier inschakelt om te bewijzen dat jij het bent die wenst in te loggen.

Hier zijn verschillende manieren voor, maar de meest gebruiksvriendelijke is via een applicatie op een smartphone. Wanneer je wenst in te loggen met een browser, verschijnt er een pop-up op je iOS- of Android-toestel waarmee je goedkeuring geeft alvorens je kan inloggen.

Dit zorgt voor een enorme verhoging van de veiligheid.


Waarom zou je het gebruiken?

Veel bedrijven ontvangen e-mails van gekende contactpersonen met de vraag om een document in bijlage of op een website te openen. Van hieruit word je dan vaak naar een website geleid waar je moet inloggen op een pagina die er exact uitziet als een Office 365 pagina. Er wordt dan gevraagd om via je Microsoft-gebruikersnaam en -paswoord het document te openen. Op dat moment gebeurt er ogenschijnlijk niets, maar bezitten de hackers wel je gegevens. Deze kunnen ze dan misbruiken door in te loggen op je account.

MFA neemt dit risico volledig weg. Op het moment dat de hackers proberen in te loggen, krijg je als gebruiker een melding op je smartphone waarin wordt verteld dat er iemand probeert in te loggen. Op dat moment weet je dat jij dit niet bent en kan je direct je paswoord veranderen.

 

Wat is de prijs voor MFA en de impact?

Goed nieuws, MFA is gratis inbegrepen in uw Microsoft 365 of Office 365 abonnement. Wij kunnen dit activeren voor al je medewerkers.

Wanneer ze na de activatie voor de eerste keer inloggen op Office 365-toepassingen, wordt aan de gebruiker gevraagd om MFA te activeren.

Hierna zal Outlook op je PC of de e-mailapp op je smartphone vragen om in te loggen via MFA.
Wordt er een andere applicatie gebruikt dan Outlook, moet je een applicatiepaswoord genereren.

Onze helpdesk bezorgt je na activatie een how-to die elke gebruiker zelf kan volgen. Zijn er daarna nog problemen kan je altijd een ticket loggen via support@smartsys.be of even bellen naar 03/443.12.99.


MFA gebruiken, dat is toch lastig?

MFA is een extra stap om in te loggen, maar de nadelen hiervan wegen niet op tegen de voordelen. Er wordt ook niet elke keer gevraagd om goedkeuring. Voor de e-mailapps op je smartphone is dit eenmalig. Je kan gebruikmaken van ‘conditional access’ om te bepalen wanneer deze extra stap nodig is. Hierdoor wordt er bijvoorbeeld op je kantoor niet gevraagd naar de extra authenticatie.

MFA

Hieronder vind je nog twee video’s waarin de technologie kort wordt toegelicht.

Werknemersaccounts beveiligen met MFA in Microsoft 365 Business

Tweevoudige aanmelding