White paper! Voldoet jouw organisatie aan de NIS2-normen?

White paper! Voldoet jouw organisatie aan de NIS2-normen?

Door: Ben Van Geet

De digitale wereld evolueert snel en hiermee jammer genoeg ook de dreigingen op het gebied van cybersecurity. In 2016 introduceerde De Europese Unie de NIS-richtlijn (Network and Information Security) om de veiligheid van netwerk- en informatiesystemen te verbeteren. Ondanks de vooruitgang bracht een evaluatie diverse tekortkomingen aan het licht, wat leidde tot de intrede van NIS2. Deze vernieuwde richtlijn zal haar voorganger op 18 oktober 2024 vervangen en heeft een breder toepassingsgebied dan de oorspronkelijke richtlijn.

Voor organisaties brengt de NIS2-richtlijn aanzienlijk meer verplichtingen en intensiever toezicht met zich mee. Voor uw onderneming kunnen Smartsys en Infosentry hier een rol inspelen. Smartsys zorgt voor ICT-oplossingen en waarborgt de bedrijfscontinuïteit, terwijl Infosentry zich specialiseert in governance, risicobeheer en compliance binnen ondermeer informatiebeveiliging en privacy.

Door onze krachten te bundelen, helpen we bedrijven om aan de NIS2-vereisten te voldoen, waardoor deze beter beschermd zijn tegen cyberbedreidingen en beter voorbereid zijn op toekomstige uitdagingen.

Wilt u meer weten over NIS2 of nakijken dat dit voor uw organisatie van toepassing is? Dan kan u hieronder onze white paper downloaden.

 

    We houden rekening met uw privacy. Meer informatie over wat we met uw gegevens doen, staat in onze privacyverklaring.

    Op de hoogte blijven?
    Stuur me de maandelijkse nieuwsbrief van Smartsys en uitnodigingen voor seminars