Einde ondersteuning Windows Server 2012

Op 10 oktober zal Microsoft officieel stoppen met het ondersteunen van Windows Server 2012. Dit betekent dat er vanaf die datum geen updates, beveiligingspatches of technische ondersteuning meer is voor deze versies van het besturingssysteem.

Een belangrijk gevolg hiervan is dat systemen die na die datum nog op Windows Server 2012 draaien, kwetsbaarder worden voor cyberaanvallen. Zonder de regelmatige beveiligingsupdates die Microsoft levert, kunnen er zwakke plekken in het systeem ontstaan die door kwaadwillenden kunnen worden misbruikt. Dat kan leiden tot datadiefstal, uitval van systemen en andere vervelende gevolgen.

Daarnaast kan het einde van de ondersteuning voor het besturingssysteem waarop de systemen draaien ook resulteren in problemen om te voldoen aan bepaalde regelgeving. Veel industrieën hebben bijvoorbeeld te maken met strikte regels op het gebied van dataopslag en beveiliging.

Maakt uw onderneming nog gebruik van Windows Server 2012?

Dan is het verstandig om uw migratie naar een nieuwere versie te plannen. Als u graag wat meer tijd heeft, kan u de optie bekijken om deze server te migreren naar Azure Virtual Machines of gebruikmaken van Azure Arc voor uw on-premises servers.  Dan ontvangt u gedurende drie jaar nog Extended Security Updates.

De beste optie voor de toekomst

De meest toekomstgerichte oplossing is een migratie naar een nieuwere versie. Daarbij is het belangrijk om na te gaan dat de applicaties die draaien op deze versie geschikt zijn voor Windows Server 2022, 2019 of 2016.

Als u vragen heeft over het scenario dat het meest geschikt is voor uw onderneming of ondersteuning wenst voor de migratie, kan u ons altijd contacteren.