Referenties

ESSC kiest voor veiligheid

Veiligheid boven alles bij ESSC

ESSC uit Wilrijk heeft meer dan 25 jaar ervaring in de beveiligingssector, waar ze onder andere camera’s, alarmsystemen en rookmelders installeren. Hun klanten zijn vooral actief in de industrie-, transport- en retailsector. Naast de installatie leggen ze ook de focus op service. Zo proberen ze zoveel mogelijk vanop afstand te doen en zetten ze in op proactieve monitoring. Indien nodig gaan ze ook ter plaatse bij hun klanten om reparaties of onderhoud door te voeren.

Veilige ICT-omgeving

Een bedrijf gespecialiseerd in beveiliging kan het zich natuurlijk niet veroorloven dat hun eigen ICT-infrastructuur niet goed beveiligd is. Bij ESSC waren ze vooral op zoek naar een partner die hun ERP-software Navision kon beveiligen. Om veiligheidsproblemen te voorkomen, klopten ze aan bij Smartsys. Na overleg werd er gekozen voor een betrouwbare HP ProLiant server in combinatie met de back-upsoftware van VEEAM. Op die manier zijn de data van ESSC altijd beschikbaar via een back-up die veilig in ons eigen datacenter wordt opgeslagen. Naast een veilige ERP-omgeving hadden ze ook nood aan een veilige mailserver en kozen ze er daarom ook voor om het MS Office 365 pakket te installeren. Om indringers geen enkele kans te geven, werd er ook nog een WatchGuard firewall toegevoegd.

Constante monitoring

Indien er zich ondanks alle veiligheidsmaatregelen toch nog problemen zouden voordoen, dan kunnen ze bij ESSC rekenen op een seintje. Door te kiezen voor Smartdesk basic, wordt hun ICT-infrastructuur namelijk continu gemonitord. Bij onregelmatigheden, brengen we de verantwoordelijken bij ESSC meteen op de hoogte en stellen we een oplossing voor. In tegenstelling tot Smartdesk all-in beperkt deze servicemodule zich uitsluitend tot monitoring. Uiteraard kunnen ze bij ESSC altijd op ons rekenen indien ze zelf het probleem niet kunnen oplossen. Zo hoeven ze zich bij ESSC geen zorgen meer te maken over hun IT-infrastructuur.