Het a, b, c van Teams Rooms, de hybride vergaderzaal voor Microsoft Teams

Door: Ben Van Geet

Vergaderen doen we tegenwoordig van overal. Van thuis, op kantoor achter de bureau, onderweg of in een echte vergaderzaal, met al deze vormen wordt een meeting organiseren al snel een huzarenstukje. Gelukkig kan u rekenen op Teams Rooms of Teams-ruimten om te zorgen dat iedereen van overal efficiënt kan deelnemen aan de vergadering. Tijd dus om even te kijken hoe ze uw vergaderleven beter kunnen maken.

Wat is een Teams Room?

Er zijn verschillende soorten Teams Rooms beschikbaar, van kleine tot grote vergaderruimtes. Elke Teams-ruimte bestaat uit een combinatie van hardware en software. De hardware is onder meer een interactief scherm zoals de Microsoft Surface Hub, een microfoon, luidsprekers en een camera. Deze componenten werken samen om een naadloze vergaderervaring te bieden.

De software wordt voorzien door Microsoft Teams. Teams Rooms zijn een essentieel onderdeel van deze populaire samenwerkings- en communicatie-applicatie. Teams-ruimten maken het mogelijk om eenvoudig en effectief samen te werken en te communiceren met collega’s en klanten, zowel op afstand als in de vergaderzaal.

Deze Rooms zijn ontworpen om naadloos te integreren met Microsoft Teams, waardoor u direct toegang hebt tot alle functies en tools die u nodig hebt om productief te zijn. Teams Rooms bieden een gestroomlijnde en geautomatiseerde vergaderervaring, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het instellen van de vergadering en meer tijd kunt besteden aan de inhoud.

Waarom een Teams Room?

Een van de belangrijkste voordelen van Teams Rooms is de integratie met andere Microsoft-toepassingen, zoals OneDrive en SharePoint. Dit betekent dat u gemakkelijk bestanden en presentaties kunt delen tijdens de vergadering en dat u snel kunt schakelen tussen verschillende tools en toepassingen.

Een ander voordeel is dat ze eenvoudig te gebruiken zijn. Met één druk op de knop kan u de vergadering starten en deelnemers uitnodigen. De software zorgt ervoor dat alle deelnemers op de hoogte worden gehouden van de vergadering, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn in de ruimte.

Ten slotte bieden deze Rooms ook geavanceerde functies, zoals automatische zooming en panning tijdens de vergadering, waardoor u altijd in beeld blijft, ongeacht waar u zich in de kamer bevindt.

Vergader efficiënter met Teams Rooms

Kortom, Teams Rooms zijn een geweldige manier om de productiviteit te verhogen en de samenwerking te verbeteren, of u nu op afstand werkt of in dezelfde ruimte. Met hun naadloze integratie met Microsoft Teams en andere Microsoft-toepassingen, hun eenvoudige gebruik en hun geavanceerde functies, zijn Teams-ruimten een must-have voor elke moderne werkplek.

 

Met SmartMeet biedt Smartsys u een complete Teams Rooms-oplossing om van uw vergaderzaal een moderne – al dan niet interactieve – meeting room te maken, van advies tot de volledige installatie.