Referenties

FACE vernieuwt hardware met Smartsys

Audiovisuele apparatuur in binnen- en buitenland
FACE is gespecialiseerd in de distributie en installatie van audiovisuele apparatuur. Ze doen dit zowel in binnen- als buitenland. Door de sterke groei van het bedrijf was de ICT-infrastructuur aan vernieuwing toe. FACE wou dan ook de volledige hard- en software vernieuwen. Voor hun software werkten ze al samen met een partner binnen de Cronos Groep. Zo kwamen ze al snel bij Smartsys terecht om hun hardware te vernieuwen.

Met Smartsys naar de cloud
Het vernieuwen van de hardware betekende voor FACE een volledig nieuwe start. Smartsys verving de toenmalige hardware door een hybride serverpark, waarbij cruciale gegevens zoals mail en data naar de cloud verhuisden. “De gesprekken om te migreren naar de cloud zijn vrij vroeg gestart, maar ik was heel terughoudend,” vertelt Youri Benoit, managing director bij FACE. “Samen hebben we dan toch beslist dat cloud voor ons de best mogelijke oplossing was. Zo zijn we uiteindelijk overgeschakeld naar Office 365 en dat loopt heel vlot.”.

Vlotte samenwerking tussen hard- en softwarepartner
“Het is een enorm groot voordeel dat Smartsys, net als onze softwarepartner, tot de Cronos Groep behoort. In het verleden hebben we meermaals meegemaakt dat de softwarepartner wijst naar de hardwarepartner en vice versa. Daar zijn wij altijd de dupe van en dat willen we niet meer. Door de vlotte samenwerking tussen Smartsys en onze softwarepartner is dat nu niet meer het geval.“

Problemen aankaarten in ontspannen sfeer
Vooral de ontspannen sfeer bij Smartsys wordt gewaardeerd. “Als je vragen hebt of je wilt wat verder gaan, dan kan je die gesprekken gerust aanknopen. Je hebt het gevoel dat de kennis aanwezig is. Is de kennis er niet, dan wordt die gezocht. Wij zijn dus tevreden,” besluit Youri Benoit.