Referenties

VOKA Antwerpen kiest voor volledig vernieuwde netwerkinfrastructuur

Dienstverlening op maat van bedrijven 
Voka Antwerpen-Waasland is een bedrijvenorganisatie die meer dan 3.000 leden telt uit de regio. Het is een onderdeel van Voka Vlaanderen, de samensmelting van het Vlaams Economisch Verbond en de Voka-Kamers van Koophandel. Voka Vlaanderen vertegenwoordigt meer dan 18.000 bedrijven in Vlaanderen en Brussel.

Bedrijfscontinuïteit garanderen 
Om hun dienstverlening te optimaliseren, was Voka Antwerpen-Waasland op zoek naar een partner die in staat was om hun volledige ICT-netwerk te vernieuwen. Het was daarbij zeer belangrijk om de continuïteit van de organisatie te bewaren, zodat de dienstverlening gegarandeerd kon blijven.

Volledig vernieuwde hybride netwerkinfrastructuur 
Voka Antwerpen koos samen met Smartsys om voor een hybride infrastructuur te gaan. In overleg met de interne medewerkers werden bepaalde toepassingen naar de cloud overgebracht. Bijgevolg werd de bestaande server- en netwerkinfrastructuur gemigreerd naar een VMware-cluster die de hoeveelheid hardware aanzienlijk verminderde.

Verbeterde samenwerking, beveiliging en draadloos netwerk 
Ook Microsoft Office 365 en de nieuwste Windows 10 Professional software kwamen op elke pc. Dit zorgde voor een sterk verbeterde interne samenwerking. Daarnaast was ook de beveiliging uiterst belangrijk. Daarom werd een nieuwe firewall geïnstalleerd in combinatie met een managed antivirus-dienst voor alle werkstations en servers. Tenslotte opteerde Voka ook voor een draadloos netwerk met als extra functie een gescheiden netwerk dat uitsluitend voor bezoekers is bestemd.

24/7 support bij Voka Antwerpen dankzij Smartsys Service Desk 
Dankzij de Smartsys servicedesk kan Voka Antwerpen dag en nacht rekenen op ondersteuning. Indien er zich problemen voordoen, stelt Smartsys meteen iemand ter beschikking die ze zo snel mogelijk oplost.